Sajtos "makaróni"

2014-06-06

sponsored links


A tészta nálunk örök kedvenc, na meg a sajt is. De szerintem ezzel nem mondok újdonságot. :-) Ez a sajtos makaróni (aminek csak ez a neve, de nálunk szarvacska tésztával készült) csak simán összekeverve a basameles-nagyonsajtos szósszal is finom, na de összesütve az igazi szerintem.

Hozzávalók:
30-40 dkg szarvacska tészta (jelen esetben, de természetesen makaróni vagy más tészta is használható hozzá)
5 dl tej
20-25 dkg reszelt sajt vegyesen (füstölt sajt, cheddar, ementáli, stb... tetszõlegesen, de többfélét is tehetünk bele)
5 dkg vaj
2 csapott evõkanál liszt

õrölt szerecsendió

A tésztát forrásban lévõ, sós vízben megfõzöm és amíg fõ, addig elkészítem a besamelt. Ehhez a vajat megolvasztom és a lisztet hozzáadva folyamatos kevergetés mellett egy kicsit megpirítom. A tejet fokozatosan hozzáöntöm (érdemes kézi habverõt használni hozzá, így nem lesz csomós) és felforralom. Ha már besûrûsödött, akkor ízesítem sóval, egy kevés õrölt szerecsendióval és hozzáadom a reszelt sajtokat (egy keveset rakjunk félre amivel majd megszórjuk a tetejét). Folyamatos kevergetés mellett megvárom amíg elolvadnak benne a sajtok.
A megfõtt és leszûrt tésztával összekeverem a besamelt és kivajazott tûzálló tálba teszem majd sajttal megszórom a tetejét és magas hõfokra elõmelegített sütõbe tolom, hogy a sajt ráolvadjon.


Tipp:
- Ízlés szerint szárított zöldfûszerekkel is ízesíthetjük Pl: kakukkfû, borsikafû, stb
- Ha túl sûrû lesz a besamel mártásunk, akkor tejet adhatunk még hozzá.

Folytats a blogon ... recepteszter.blogspot.com/2014/06/saj...

sponsored links

Keres?s